Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>A=Купчик М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 22
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Купчик М. П. 
Основи охорони праці : Підруч. для студ. вищ. закл. освіти харч. пром-сті / М. П. Купчик, М. П. Гандзюк, І. Ф. Степанець, В. Н. Вендичанський, А. М. Литвиненко, О. В. Іваненко; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 409 c. - Бібліогр.: 29 назв. - укp.

Розглянуто правові основи та організаційні положення з охорони праці, методологію розслідування та обліку виробничого травматизму, питання соціального та економічного значення охорони праці. Висвітлено основи санітарної підготовки й організації виробничої гігієни, санітарно-гігієнічні вимоги до території підприємств і виробничих приміщень, нормування та визначення шкідливих факторів у повітрі робочої зони, вентиляційні й аспіраційні системи, освітлення виробничих приміщень, застосування високих і низьких температур на підприємствах харчової промисловості, захист від іонізуючого і радіаційного випромінювання, шуму та вібрацій. Викладено основи електробезпеки, головні положення техніки безпеки під час роботи зі шкідливими та небезпечними рідинами і сполуками, проведення вантажно-розвантажувальних робіт і застосування вантажопідйомної техніки, роботи з посудинами та апаратами, що працюють під тиском, виконання робіт підвищеної небезпеки, а також вимоги безпеки до влаштування та експлуатації виробничого обладнання та надання першої долікарської допомоги у разі нещасних випадків у екстремальних ситуаціях. Висвітлено основні поняття про горіння та пожежну небезпеку речовин і матеріалів, загальні правила пожежної безпеки, засоби виявлення та гасіння пожеж, правила організації пожежної охорони на харчових підприємствах.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-648 + Л80 н6

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА596135 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Купчик М. П. 
Безпека життєдіяльності : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / М. П. Купчик, М. М. Яцюк, О. П. Слободян, Н. М. Пушанко, О. І. Прокопенко, В. М. Пелих, В. М. Фалес; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2004. - 371 c. - укp.

Наведено основні відомості про законодавче гарантування заходів щодо безпеки життєдіяльності. Розкрито основи захисту населення в надзвичайних ситуаціях, зокрема, оповіщення та інформування населення, його укриття в захисних спорудах, евакуація, застосування засобів індивідуального захисту, протирадіаційний, протихімічний, інженерний, медичний та біологічний захист населення. Описано способи надання першої (долікарської) медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях.

Приведены основные сведения о законодательном гарантировании мероприятий по безопасности жизнедеятельности. Раскрыты основы защиты населения в чрезвычайных ситуациях, в частности, оповещение и информирование населения, его укрытие в защитных сооружениях, эвакуация, применение средств индивидуальной защиты, противорадиационная, противохимическая, инженерная, медицинская и биологическая защита населения. Описаны способы предоставления первой (доврачебной) медицинской помощи в чрезвычайных ситуациях.


Індекс рубрикатора НБУВ: А734 я73

Шифр НБУВ: ВА658148 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Панін В. В. 
Особливості моделювання перехідних процесів турбореактивних двоконтурних двигунів зі змішуванням потоків / В. В. Панін, І. Ф. Кінащук, М. В. Купчик // Вісн. Нац. авіац. ун-ту. - 2000. - № 1-2. - С. 38-42. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Розглянуто особливості математичного моделювання перехідних процесів турбореактивного двоконтурного двигуна зі змішуванням потоків. Запропонована модель дозволяє визначити лінії робочих режимів компресорів двигунів підвищеної контролепридатності за даними бортових систем реєстрації.


Ключ. слова: двигун авіаційний, двигун турбореактивний двоконтурний
Індекс рубрикатора НБУВ: О551.411-01с11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Гусятинська Н. А. 
Сучасні способи інтенсифікації процесу екстрагування цукрози з використанням хімічних реагентів / Н. А. Гусятинська, М. П. Купчик, А. А. Ліпєц, С. М. Тетеріна, Т. М. Чорна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 71-73. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено способи інтенсифікації процесу вилучення цукрози з бурякової стружки з використанням хімічних реагентів для підвищення чистоти дифузійного соку. Досліджено ефективність застосування основного сульфату алюмінію та полігексаметиленгуанідину гідрохлориду в процесі екстрагування цукрози.


Ключ. слова: екстрагування, цукроза, бурякова стружка, коагулянт, флокулянт
Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Купчик М. П. 
Підвищення якості дифузійного соку завдяки застосуванню електротехнологій / М. П. Купчик, Н. О. Шейко, О. І. Сидорченко, І. М. Рудь // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 80-84. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Досліджено вплив загальної тривалості імпульсної електрообробки сокостружкової суміші на поведінку окремих груп нецукрів та ефекти очищення соків. Показано, що попередня електрообробка забезпечує зниження вмісту нецукрів білково-пектинового комплексу в дифузійному соку на 5 - 20 %.


Ключ. слова: імпульсне електричне поле, дифузійний сік, екстракція, електроплазмоліз
Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Українець А. І. 
Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини / А. І. Українець, М. П. Купчик, М. І. Лебовка, М. В. Шинкарик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 109-112. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Надано стислий огляд перспектив застосування омічного нагрівання для обробки харчової сировини. Розглянуто найважливіші переваги використання омічних технологій у порівнянні з традиційними технологіями конвективного нагрівання. Обговорено основи теорії та механізми омічного нагрівання в біологічних харчових середовищах. Проаналізовано параметри впливу на ефективність омічного нагрівання. Наведено результати комп'ютерних досліджень залежності електропровідності, концентрації теплової інверсії та просторового розподілу локальних швидкостей нагрівання в гетерогенних харчових середовищах від концентрації твердої фази та ступеня анізотропії форми твердих частинок. Розглянуто деякі приклади сучасних індустріальних застосувань омічного нагрівання в харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Чук В. В. 
Оброблення яблучної сировини в імпульсному електричному полі / В. В. Чук, Н. О. Шейко, М. П. Купчик, Р. А. Серебряков // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 103-106. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено вплив основних параметрів імпульсного електричного поля на ступінь плазмолізу яблучної сировини та встановлено оптимальні значення цих величин. На основі кінетики вилучення соку з подрібненої плазмолізованої яблучної сировини показано можливість збільшення виходу соку до 10 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Купчик М. П. 
Колориметр для експрес-визначення кольоровості кристалічного цукру-піску / М. П. Купчик, Л. І. Чернявська, Л. С. Клименко, В. В. Платонов, Л. І. Дадеко, А. В. Ковальчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 74-76. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розроблено вітчизняний автоматичний програмний колориметр ЦУ ТЕП-С і методику для експресного визначення кольоровості в кристалічному цукрі-піску. Прилад атестований в УкрЦСМ, надійний, простий в експлуатації, має високі технічні характеристики і доступну ціну.


Ключ. слова: цукрове виробництво, цукор-пісок, колориметр, прилад, експрес-метод, якість, контроль, стандарт, кристалічний цукор, розчин, автоматичний
Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.6-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Богданов Є. С. 
Кислотне модифікування пектинів для підвищення їхніх комплексоутворювальних властивостей / Є. С. Богданов, М. П. Купчик, Л. А. Купчик, О. В. Богданова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 91-93. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто питання розроблення способів одержання пектинів з підвищеними комплексоутворювальними властивостями та вивчено взаємозв'язок між технологічними параметрами кислотного модифікування пектинового коагуляту, аналітичними характеристиками одержаного модифікованого пектину та його комплексоутворювальними властивостями відносно іонів токсичних важких металів.


Ключ. слова: деетерифікація, пектин, комплексоутворювальна активність, сорбція, важкі метали
Індекс рубрикатора НБУВ: Л848

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Доник Т. М. 
Використання окиснених форм активного вугілля для інверсії цукрових розчинів / Т. М. Доник, М. П. Купчик, Л. А. Купчик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 10-12. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено можливість застосування окиснених форм активного вугілля для інверсії цукрових розчинів. Показано, що такі його форми можна використовувати як каталізатор реакції інверсії цукрози та високоефективний адсорбент для видалення барвних і шкідливих речовин з розчинів цукру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.61-3

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Захарченко Т. М. 
Вплив електромембранної активації на властивості екстрагента для екстрагування сахарози із бурякової стружки / Т. М. Захарченко, М. П. Купчик, В. В. Манк, О. І. Сидорченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 12-13. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено вплив електромембранної активації (ЕМА) водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагента для вилучення цукрози. Встановлено залежність ЕМА знижувати в'язкість екстрагентів, що є важливим в інтенсифікації процесів екстрагування цукрози.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.15-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Сидорченко О. І. 
Вплив фізико-хімічних параметрів середовища на процес гідролізу інуліну / О. І. Сидорченко, М. П. Купчик, Н. В. Ремесло // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 54-56. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Обгрунтовано та визначено оптимальні технологічні параметри гідролізу інуліну (ГІ), розроблено математичні моделі кінетики реакції ГІ в середовищі з лимонною та ортофосфорною кислотами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л844-3 + Л912.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Гусятинська Н. А. 
Вплив хімічної обробки бурякової стружки на технологічну якість дифузійного соку / Н. А. Гусятинська, Т. М. Чорна, А. А. Ліпєц, М. П. Купчик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 38-40. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено застосування в процесі екстрагування сахарози антисептика-флокулянта ПГМГХ. Визначено найбільш ефективний спосіб введення препарату, а також оптимальну концентрацію його робочого розчину. Досліджено мікроструктуру пектинових речовин у разі взаємодії їх із ПГМГХ.


Ключ. слова: екстрагування, сахароза, флокулянт, дифузійний сік
Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Алексєєв О. Л. 
Електроповерхневі властивості біополімеру пектину / О. Л. Алексєєв, М. П. Купчик, М. О. Логінов, Є. С. Богданов, О. В. Омельченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 16-19. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Три види пектинових речовин - цитрусовий, яблучний і буряковий - досліджено за допомогою методів фізико-хімічного аналізу та електроосмотичного переносу. Визначено концентрацію гелеутворення, заряд пектинів і кількість води, яка зв'язується макромолекулами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Українець А. І. 
Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини / А. І. Українець, М. П. Купчик, М. І. Лебовка, М. В. Шинкарик // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 38-42. - Бібліогр.: 43 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Ребенок Є. В. 
Модифікація картопляного крохмалю електрохімічним способом і вивчення його фізико-хімічних властивостей / Є. В. Ребенок, М. П. Купчик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 11-14. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Досліджено електрохімічний спосіб модифікації крохмалю, який полягає в обробці аноліту (30 %-ї крохмальної суспензії) та католіту - 2 %-й розчин NaCl, в електролізері. Електрохімічну обробку проведено протягом 60 хв за різної сили струму: 0,2, 0,6, 2 і 7 А. Показано, що фізико-хімічні властивості крохмалю, модифікованого електрохімічним способом, залежать від сили струму та виявилися схожими з властивостями крохмалю, окисненого іншими способами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Цирульнікова В. В. 
Доцільність використання фільтроперліту для покращання якісних показників очищеного соку / В. В. Цирульнікова, О. Б. Войтович, С. П. Олянська, М. П. Купчик // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 38-41. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено ефективність додаткового очищення соку II сатурації з використанням фільтроперліту. Доведено, що найкращі показники очищеного соку спостерігаються у разі додавання 0,2 % фільтроперліту в нефільтрований сік II сатурації: чистота соку II сатурації підвищується в середньому на 1,7 %, зменшується вміст солей кальцію на 12,7 %, кольоровість соку - на 19,2 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.44

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Купчик М. П. 
Розробка способу підготовки екстрагента з використання електромембранної технології для вилучення сахарози із бурякової стружки / М. П. Купчик, О. І. Сидорченко, Т. М. Захарченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 82-87. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено вплив електромембранної активації водних розчинів (ЕАВР) на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози. Доведено доцільність використання ЕАВР як домішки в екстрагент під час процесу екстрагування сахарози із бурякової стружки. Визначено оптимальну концентрацію в екстрагенті ЕАВР, а також підтверджено доцільність використання як електроліту NaCl. В результаті математичної обробки експериментальних даних визначено оптимальні витрати ЕАВР в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки. Комп'ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Купчик М. П. 
Сучасні електромембранні методи підготовки технологічних середовищ для харчових виробництв / М. П. Купчик, О. І. Сидорченко, Т. М. Захарченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 61-63. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Зроблено оцінку ефективності різних видів екстрагентів з домішками електромембранно підготовлених водних розчинів (ЕАВР), розроблено оптимальні параметри технологічного процесу що забезпечують мінімальний перехід нецукрів із бурякової стружки в дифузійний сік в процесі екстрагування. Визначено оптимальні температурні значення процесу та рН живильної води.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Ліпєц А. А. 
Технологія цукру : підручник : у 3 т. Т. 1. Вирощування та зберігання цукрових буряків. Видобування сахарози / А. А. Ліпєц, В. М. Логвін, К. Д. Скорик, А. І. Українець, М. П. Купчик; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2015. - 287 c. - Бібліогр.: с. 284 - укp.

Висвітлено історію виробництва цукру з буряків. Розглянуто особливості вирощування, збирання, приймання та зберігання цукрових буряків. Викладено основи вилучення сахарази із буряків. Наведено вимоги до бурякової стружки й охарактеризовано чинники, які впливають на її якість. Приділено увагу процесам екстрагування сахарози з бурякової стружки, пресування та сушіння жому.


Індекс рубрикатора НБУВ: П215.2-4 я73-1 + Л84 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В356034/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського